Onze logopedist Marlies van den Boogaard-Sanderse is gespecialiseerd in het onderzoeken, trainen, adviseren en/of behandelen van volwassenen met spraak-taal en/of slikstoornissen als gevolg van niet aangeboren hersenletsel (bijv. herseninfarct) of andere neurologische aandoeningen (bijv. ziekte van Parkinson, ziekte van Alzheimer, MS). Zij heeft ruime ervaring in het onderzoeken en behandelen van deze problematiek.

Logopedisch onderzoek en behandeling kan plaatsvinden op de praktijk of indien nodig bij de cliënt thuis, mits dit wordt vermeld op de verwijzing van de (huis)arts. 

Logopedie bij spraakproblemen (dysartrie): verminderde verstaanbaarheid kan van grote invloed zijn op de dagelijkse communicatie. De logopedist brengt uw problemen in kaart met behulp van passende onderzoeken, geeft adviezen die kunnen helpen bij het omgaan met de problemen en start indien nodig de behandeling.

Logopedie bij taalproblemen (afasie, overige communicatiestoornissen): niet meer begrijpen wat de ander zegt, niet meer kunnen zeggen wat je wilt. Taalbegrip- en productieproblemen zijn van grote invloed op de dagelijkse communicatie. De logopedist brengt uw problemen in kaart met behulp van passende onderzoeken, geeft adviezen die kunnen helpen bij het omgaan met de problemen en start indien nodig de behandeling.

Logopedie bij slikproblemen (dysfagie): eten en drinken zonder complicaties is het doel van de logopedische interventie. De logopedist brengt uw problemen in kaart met behulp van passende onderzoeken, geeft adviezen die kunnen helpen bij het omgaan met de problemen en start indien nodig de behandeling.

 Logopedie bij stemproblemen: heesheid, schorheid en andere stemproblemen kunnen van invloed zijn op de communicatie. De logopedist brengt uw problemen in kaart met behulp van passende onderzoeken, geeft adviezen die kunnen helpen bij het omgaan met de problemen en start indien nodig de behandeling.