Bij LogopedieHaarlem is veel kennis en ervaring op het gebied van de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met een schisis, ter  verbetering van de spraak, de stem en het slikken. Wij werken hierbij nauw samen met verschillende schisisteams.

De logopedisten zijn vaak al vanaf zeer jonge leeftijd betrokken bij het kind, voor het begeleiden van de borst- en flesvoeding en het leren eten en slikken van verschillende structuren.
De begeleiding is hulpvraag gestuurd en vindt op verschillende momenten van het leven plaats. Het zijn steeds afgebakende periodes van behandeling, met een duidelijk behandelplan. Hierdoor ontstaat weinig tot geen therapie-moeheid en zijn er vaak succesmomenten die afgewisseld worden van periodes zonder begeleiding.

Ook als volwassene of jongere is iedereen met schisis welkom bij ons voor  een “opfris” of  “puntjes op de i” begeleiding, voor het weer ophalen van de eerder geleerde technieken voor het verminderen van luchtverlies door de neus en verbeteren van de articulatie.