Stotteren bij kinderen

Veel peuters hebben een periode dat zijn niet vloeiend spreken en dat het lijkt alsof zij stotteren. Dit wordt ontwikkelingsstotteren genoemd. Vaak komt dit doordat “het hoofd verder is dan de mond”: het lukt hun nog niet om hetgeen dat ze willen vertellen ook om te zetten naar gesproken taal. Dit kan erg frustrerend zijn voor een kind en logopedie kan helpen om deze processen meer synchroon te laten lopen en grotere problemen (blijvend stotteren) te voorkomen.

Stotteren op wat oudere leeftijd kan heel frustrerend zijn en het is van belang om goed in kaart te brengen wat er aan de hand is. Naar aanleiding van de anamnese, het onderzoek en observatie zal de logopedist een behandelplan opstellen of zal zij uw kind doorverwijzen naar een stottertherapeut.

Twijfelt u of uw kind stottert, neem dan contact met ons op of vul de screeningslijst stotteren in.

 

Stotteren bij volwassenen

Stottert u al lang en heeft u een opfris-training nodig, of begint u opeens te stotteren? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te zien of wij of een stottertherapeut u zouden kunnen begeleiden.

Twijfelt u of u stottert en of begeleiding nodig is, neem dan contact met ons op of vul de screeningslijst stotteren in.