Sommige baby’s en peuters  hebben moeite met de overgang van borstvoeding naar flesvoeding,  met het leren eten van een lepeltje, of het eten van voeding met stukjes en is advies en begeleiding van een pre-logopedist nodig. Bij ons werken twee pre-logopedisten. Wij komen altijd aan huis, zodat het kind het meest ontspannen is en omdat we dan kunnen zien  in welke houding een kindje ligt of zit als het gevoed wordt. Samen met de ouders gaan we dan op zoek oplossingen.

De pre-logopedisten begeleiden ook baby’s, peuters en oudere kinderen met sondevoeding: we geven adviezen over het stimuleren van het mondgebied en hoe om te  gaan met voeding zonder dat het kind het eet en we begeleiden ook bij de afbouw van sondevoeding en opbouw van orale voeding. .  We werken nauw samen met eetteams, kinderpsychologen en de dietist.

De pre-logopedisten hebben ook kennis over de vroege communicatieve ontwikkeling van baby’s en peuters en kunnen hierin ook begeleiding geven.

Pre-logopedie wordt vergoed door alle zorgverzekeraars als er een verwijzing van een arts is, waarin specifiek pre-logopedie en behandeling aan huis wordt vermeld.

Wat ouders van kinderen met pre-logopedie over ons zeggen:

We zijn super blij door haar kan mijn kind nu vast voedsel eten.

Ik ben heel erg tevreden met de logopedist die bij ons aan huis kwam, ze luisterde goed en gaf mij de rust zelf weer terug. Een hele fijne rustige aardige vrouw! En het aller belangrijkste me kind eet door haar hulp!

Niet alleen logopedist voor mijn kind, ook coach voor mij als ouder!